Labels

sâmbătă, 24 septembrie 2011

10 motive convingătoare pentru a introduce berea în dieta ta zilnică!!

Comunicat de presă al Asociației Berarii României



Nu îngrașă

Cu un conținut caloric mult mai mic decât al altor băuturi alcoolice - 43 kcal la 100 ml în cazul celei cu alcool și doar 17 kcal la 100 ml în cazul celei fără alcool -, berea este acuzată pe nedrept de creșterea în greutate. Ce trebuie avut în vedere însă este menținerea unui stil de viață sănătos care să presupună o dieta organizată, fără un consum de alimente hipercalorice.


Rehidratează după efort fizic

Cercetătorii spanioli de la Facultatea de Medicină a Universității din Granada și cei din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Științifice din Madrid au decis: consumul responsabil de bere, cu și fără alcool, este o modalitate de a ne rehidrata după efort fizic.

Compoziția și caracteristicile sale senzoriale recomandă berea ca pe o băutură adecvată pentru a reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpirație, facilitând recuperarea după exercițiul fizic, mai ales atunci când se realizează într-un mediu călduros.

Berea furnizează organismului elemente care înlocuiesc pierderile ocazionate de exercițiile fizice cum sunt aminoacizii, diverse minerale, vitaminele din grupa B și antioxidanții.

Incluzând în compoziția sa 93% apa, berea se caracterizează printr-un efect răcoritor și puterea de a reduce senzația de sete.


Reduce riscul formării pietrelor la rinichi

Berea are un conținut redus de calciu și este bogată în magneziu, ceea ce ajută la protejarea împotriva formării pietrelor la bilă și la rinichi.

Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care a fost recomandat consumul unui pahar de bere pe zi pentru reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi. În acest sens, un rol l-ar putea avea aportul crescut de apa, care are drept rezultat formarea și excreția de urină(diureza).


Reduce riscul de apariție al bolii Parkinson

Boala Parkinson este o boală neurodegenerativă răspândită care afectează persoanele peste 50 de ani. Mai multe studii au arătat că berea consumată în cantități moderate și alți câțiva factori ai stilului de viată se asociază unui risc scăzut de dezvoltare a bolii Parkinson.

Crește nivelul de “colesterol bun” (colesterol HDL)

Cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL) în sânge crește în timpul consumului de bere. S-a aratat că nivelul mai ridicat de „colesterol bun” se asociază cu un risc mai mic de boli coronariene. Cercetările au demonstrat că un pahar de bere pe zi poate crește semnificativ nivelul de colesterol HDL.


Asigură protecție împotriva bacteriei Helicobacter pylori

Unele cercetări au demonstrat că cei care consumă bere în mod responsabil beneficiază de un grad de protecție împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cunoscută ca fiind cauza majorității ulcerelor de stomac și un posibil factor de risc pentru cancerul de stomac. Consumul de bere facilitează eradicarea acestui organism datorita unui efect antibacterian.

Este o sursă de antioxidanți

Berea conține antioxidanți naturali, sursa lor fiind atât malțul (orz), cât și hameiul. Cercetările au arătat că numărul antioxidanților din sânge crește ca urmare a consumului de bere, ceea ce indică faptul că antioxidanții din bere sunt absorbiți prompt, poate chiar mai rapid decât cei din alimentele solide.

Este o sursă bogată de siliciu

Provenit din două surse naturale: apă și în special orz, s-a dovedit că siliciul este important pentru sănătatea oaselor, îmbunătățind chiar densitatea minerală a oaselor la femeile care primesc suplimente de siliciu prin dietă.

În plus, siliciul din bere ar putea contribui la reducerea riscului bolii Alzheimer.

Este o sursă de vitamina B12 în dietele vegetariene

În cazul adoptării unei diete vegetariane, organismul riscă să fie privat de vitaminele pe care le asimilează în mod normal din alimentele de origine animală.

Astfel, o sursă naturală de vitamina B12, care se găsește în special în alimentele de origine animală și care are un rol decisiv în buna funcționare a sistemului nervos, fiind supranumită vitamina bunei dispozitii, este chiar berea.

Preparată din cereale, berea este o sursă buna de vitamine esentiale vieții, cercetări recente demonstrând o absorbție ridicată de vitamine de tip B la introducerea în dietă a consumului responsabil de bere.

Pe langă completarea unei diete sănătoase, vitaminele și mineralele din bere pot avea și alte beneficii asupra sănătății. Cercetări recente sugerează că vitaminele de tip B (B6, B9 și B12), care se regăsesc în această băutură, pot furniza consumatorilor de bere o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare.

Este o sursă de fibre

Berea este o sursă de fibre solubile derivate din pereții celulelor de orz, unul dintre ingredientele sale de bază. Două pahare de bere conțin în medie 10% din doza zilnică recomandată de fibre solubile, unele beri putând furniza pana la 30%.


Sursa informațiilor: „Efectele consumului moderat de bere”, un compediu al literaturii științifice

2 comentarii:

  1. toata lumea vrea rinichi buni!!! save water by drinkin' beer!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Totusi, exista si un motiv impotriva consumului de bere: Contine hormoni feminini, te face sa vorbesti mult si sa conduci prost!

    RăspundețiȘtergere